Wyniki Ankiety 31.03.2023

Awatar użytkownika

Wyt

1

Sil

1

Zmy

1

Cha

1

Zre

1

Int

1

Szc

0

wszystko i nic
Boli głowa

Przy sobie:

wszystko i nic
Boli głowa
1
Cześć kochani!

Jak zwykle, przychodzę do Was z wynikami ankiety i nawiąże tutaj też do dyskusji na Fabularnie sprzed kilku (nastu?) dni. Wynika z niej, że chcecie następujących zmian dt. zasad:

- Gracze są zadowoleni z obecnej zasady, że trzeba czekać na odpowiedź, żeby wyjść z tematu, jeśli weszło się w interakcje z graczem lub otoczeniem. Jako Mistrz Gry będę nieco wrażliwsza na dołączanie do różnych kolejek i czas, jaki może zająć komuś dołączenie gdzieś indziej i podróż.

- Więcej komunikacji z mistrzem gry podczas rozgrywki dotyczących preferencji rozgrywki — w to wchodzi i obecność martwych, trudność i inne kwestie dotyczące rozgrywki danej postaci. Bardzo zależy mi na tym, by gracze dzielili się swoimi pomysłami, opiniami, sugestiami i odczuciami. Aby jeszcze bardziej zachęcić Was do komunikacji, od dziś pracując nad forum, będę nosić taką przypinkę:
Obrazek

To tyczy się wszystkiego, Waszych pomysłów na obecne i przyszłe postacie, co chcielibyście najbardziej grać, do jakich sytuacji nagiąć fabułę — jestem tutaj, żeby Wam w tym pomóc i naprawdę zawsze staram się zaaplikować pomysły gracza, jeśli spełniają one kilka kryteriów, między innymi:

- Są powiązane z główną fabułą forum/grup i nie są totalnym pójściem w zupełnie inną stronę fabularną, która dotyczy tylko jednej osoby.

- Angażują w swoją treść więcej niż jedną osobę.

- Nie są totalnie przeciwko innym planom, które są już wprowadzane/wprowadzone w życie.

- Nie są totalnie z kosmosu i nie wymagają stworzenia +20 nowych postaci, wielu nowych grup, sporych lokacji i tak dalej. Musimy podchodzić do tego delikatnie i wprowadzać nowości/nowe wątki fabularnie bazując na tym, ile mamy osób i co chcą/są w stanie grać.

Nawet jeśli Wasz pomysł nie do końca zgadza się z jednym z tych podpunktów, i tak się nim podzielcie — jak mówię, ja jestem zawsze chętna na dyskusje na jakieś tematy fabularne i gracze, którzy dzielą się pomysłami, zawsze będą mieli nieco bardziej "z górki", a fabuła będzie bardziej "pod nich", bo mówią, co chcą, żeby się wydarzyło, a nie pozostawiają mnie na tym miejscu, żebym zgadywała. Chociaż wiadomo, zgadywanie i staranie się zorganizować wam coś fajnego, to moja rola.
Jeśli nie jestem w stanie w czymś wam pomóc, też będę szczera i powiem, jak wygląda sytuacja. Nie ma się tutaj czego wstydzić lub ograniczać — jestem tutaj dla Was i moim głównym zadaniem jest organizacja rozgrywki.

Wiadomo, tak z drugiej też strony, to nie tak, że wszystko robię za tych, którzy coś by chcieli — jeśli ktoś mi powie, że chce rybę, to ja bardziej powiem, gdzie może być wędka, a nie gdzie jest ryba.

Z innych zmian:

- Wprowadzeniu omijania graczy w kolejach po 500 znaków po np. 48h? (Nowa wzmianka w regulaminie, coś w rodzaju trybu turbo XD czy coś w tym rodzaju, gdy jest w wątku wiele osób i dynamiczna sytuacja.)

- Jak na ten moment, Nene nie ma zbytnio czasu, by pomóc nam w zmianach w wyglądzie forum, ponieważ pracuje nad czymś innym, więc niestety na ten moment nie dodamy ikonki pokazującej o nowych postach w danym dziale.

Wiadomo, ja jak to ja, najbardziej skupiam się na tym, co trzeba zrobić, zmienić, poprawić — jednak naprawdę doceniam Wasze miłe słowa dotyczące naszej pracy nad projektem, naszego wkładu i tego, że dobrze się z nami bawicie. Na tym nam bardzo zależy i naprawdę dziękuje wszystkim graczom, którzy wypełnili ankietę i podzielili się swoimi przemyśleniami.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusje”