Awatar użytkownika

Wyt

1

Sil

1

Zmy

2

Cha

2

Zre

2

Int

3

Szc

1

Pistolet + 3 magazynki (54szt), 2 noże wojskowe, latarka, papierosy, krótkofalówka, zapalniczka, dwie rolki bandaży, mała buteleczka płynu do dezynfekcji, morfina, zestaw chirurgiczny, 3 konserwy, 2 butelki wody
Zdrowy

Przy sobie:

Pistolet + 3 magazynki (54szt), 2 noże wojskowe, latarka, papierosy, krótkofalówka, zapalniczka, dwie rolki bandaży, mała buteleczka płynu do dezynfekcji, morfina, zestaw chirurgiczny, 3 konserwy, 2 butelki wody
Zdrowy
41
Zdrowy
Pokiwał głową. Cywilny dron z pewnością prowadziło się zupełnie inaczej od militarnego odpowiednika. Jeśli zdecydują się zabrać Violet, pozostawiając Ashley do pomocy w Akademii, będą musieli zrezygnować z maszyny. Z drugiej strony Tate miała rację - niebo było zbyt przejrzyste, by użyć czegokolwiek. Aerosec z pewnością bardzo szybko zauważyłby, że jest śledzony. Jeśli zostaną im więc bardziej przyziemne i tradycyjne formy rekonesansu, Violet wydawała się lepszą opcją niż Ashley.
— Tak, dzisiaj pogoda nas rozpieszcza. Dobre warunki do pracy, kiepskie do ukrywania się. — Podrapał się po brodzie i ponownie skinął głową. — Szykuje się wyprawa w teren. Ashley miała iść ze mną i Caroline, ale wydaje mi się, że może być bardziej potrzebna tutaj. Wciąż potrzebujemy trzeciej osoby, więc wydajesz się dobrą opcją — zasugerował. Nie pytał co sądziła o tym pomyśle, bo prawdę mówiąc, miała niewielkie pole do manewru. Każdy musiał się czymś zająć. — Porozmawiam z Caroline i dam ci znać co dalej. W razie czego bądź gotowa do drogi.
Wspomniana przez Malcolma Taylor wyłoniła się z budynku. Terrazzo okupowane było przez znaczną ilość ludzi, którzy czekali na przydzielenie do odpowiednich stanowisk. Tam też udał się wraz z Violet, odwzajemniając niewerbalne powitanie Caroline. Będzie musiał z nią porozmawiać i dowiedzieć się jak szybko mogą wyruszać, ale najpierw trzeba było przejść przez wszystkie sprawy organizacyjne. Rozlokować ludzi, zaproponować wymianę Ashley na Violet i upewnić się, że są dobrze przygotowani do drogi.
Stanął gdzieś nieopodal Caroline, czekając aż skończy swoją przemowę i będzie gotowa do planowania kolejnych kroków.

@Mistrz Gry Maggie @Violet Tate
Awatar użytkownika

Wyt

1

Sil

1

Zmy

1

Cha

1

Zre

1

Int

1

Szc

0

wszystko i nic
Boli głowa

Przy sobie:

wszystko i nic
Boli głowa
42
Boli głowa
wszystko i nic
Ciekawe, ciekawe. Może nas wszystkich wyleczą i tak dalej? W sumie nie mam wielkich nadziei co do tego, ale kto wie, kto wie. Jesteśmy w renomowanej placówce wojskowej.
Zaczął Jude, NADAL pracując! Naprawdę robił to, co miał zrobić, ucinając sobie jednak przy tym pogawędkę z Shin i Felixem. Jego ukochany pokiwał głową, zgadzając się z nim, a następnie wzruszył ramionami, dodając:
Kto wie. Myślę, że to Shin ma rację.
Zauważył, bo raczej nie zapowiadało się na jakieś wielkie przełomy w kwestii leczenia tego, czym to wszystko było.
Zaś na kolejne słowa Shin, Felix i Jude popatrzyli na siebie i uśmiechnęli się do siebie. Dziewczyna wydawała się dziwnie urocza przez tą całą gadaninę, była tak pewna siebie głosząc te wszystkie tezy, że aż było to fascynujące. Była taka mała, zwinna, a jednocześnie miała w sobie kogoś na wzór Waltera, skrzywdzonego przez życie starca który tak dużo już przeżył. Jude zastanawiał się, jak wielu miała przyjaciół w dawniejszych czasach i do jakich kręgów należała. Kim była? Była już taka? A może to świat ją taką zrobił.

Cóż, nie było czasu na większe dyskusje, bo na Terrazzo zajechali nowi. Robiło się tłoczno, Malcolm odszedł od Vi i podszedł do Caroline, która coś notowała. Sally zaczęła zapraszać kolejne osoby na krótkie oprowadzenie, jednak Vi raczej nie należała do takich, które były wskazane do udziału... Znała przecież te tereny. Jude więc machnął do niej głową i uniósł dłoń, by do nich podeszła i pomogła.
Pewnie Ty i ta cała Vi dobrze się dogadujecie, co?
Spytał Shin, chcąc znaleźć jej koleżankę.

Caroline zaś popatrzyła na Malcolma.
Mogę ci w czymś pomóc?
Spytała.
Informacja od Mistrza Gry
Kolejka: @Shin Satou @Violet Tate

a w osobnej sobie wezmę @Malcolm Hopkins
Awatar użytkownika

Wyt

1

Sil

1

Zmy

2

Cha

2

Zre

2

Int

3

Szc

1

Zdrowy

Przy sobie:

Zdrowy
43
Zdrowy
— Chciałem wiedzieć jak idą przygotowania. Czy jest coś, w czym mogę ci pomóc. Im szybciej ruszymy, tym lepiej — przeszedł od razu do konkretów. Wyprawa z pewnością nie zajmie tylko kilku godzin. Musieli dotrzeć w pobliże Aerosec, a to oznaczało poruszanie się po terenie, którego nie byli pewni. Zawsze coś mogło wydłużyć podróż. Musieli też odpowiednio podejść do obserwowania przeciwnej grupy, a więc lepiej będzie rozeznać się w okolicy i poczekanie na dogodny moment. — Rayne uważa, że Ashley bardziej przyda się tutaj, pomagając w konstrukcji. Sądzę, że częściowo ma rację. Jest też prawdopodobieństwo, że nie użyjemy drona, zważając na obecne warunki pogodowe. Wystawilibyśmy się jak na tacy. — Przyglądał się Caroline, badając jej reakcję. — Możemy zabrać Violet, nada się równie dobrze. To, co wciąż przemawia za Ashley, to jej rozpoznanie w terenie. Była w Aerosec, zna okolicę lepiej. — Nie mogła być jednak w dwóch miejscach na raz. Każda decyzja niosła ze sobą plusy i minusy. Akademia wciąż znajdowała się jednak pod pieczą Caroline, więc to ona miała ostatnie słowo. — Twoja decyzja. Wolisz mieć Blackwood tutaj, żeby pomogła przygotować to miejsce na ewentualny atak, czy tam, z nami?

@Mistrz Gry Maggie

Plac / Terrazzo

Awatar użytkownika

Wyt

1

Sil

1

Zmy

1

Cha

1

Zre

1

Int

1

Szc

0

wszystko i nic
Boli głowa

Przy sobie:

wszystko i nic
Boli głowa
44
Boli głowa
wszystko i nic
Informacja od Mistrza Gry
Przypominam dalej, że tutaj będzie @Shin Satou a potem @Violet Tate
Cóż, na razie, zanim gdziekolwiek pojedziemy, musimy rozdzielić tutaj wszystkich i upewnić się, że są na swoich miejscach.
Powiedziała. Przez ten czas, gdy rozmawiali, blondynka przestała gapić się na swoją tabliczkę z jakimiś zapiskami i rzeczywiście poświęciła Malcolmowi uwagę. Oczywiście gdy mówiła to wszystko, nie miała na myśli tylko tego, że trzeba ludzi rozlokować do roboty. Chciała, by wszystko tutaj działało jak w zegarku i ludzie czuli się zaopiekowani. A nie tylko postawieni na swoich miejscach patrolowych, a następnie zignorowani.
Doceniam opinię Rayne. Jednak nadal, Ashley zna teren i była wcześniej w Aerosec. Nie chcę narażać więcej twoich ludzi, Malcolm. Vi to młoda dziewczyna, nie znam jej, nie wiem, jakie ma umiejętności i co przeszła. Ufam twojemu rozsądkowi, ale potrzebujemy kogoś z wewnątrz.
Powiedziała, a finalnie kiwnęła głową, układając sobie plan:
Potrzebujemy jej z nami, Malcolm. Ty, ja, Ashley i Logan. Taki był plan. Drona będziemy mogli użyć później. A Ty? Masz ze sobą zapasy, które zamierzasz zabrać? Pokażę ci pokoje w akademikach, będziesz mógł zostawić tam nadmiar rzeczy. Ja swój plecak już przygotowałam.
Powiedziała. Hopkins miał rację, nie było na co czekać. Trzeba było rozstawić ludzi, oprowadzić ich i... No cóż. Jechać?

@Malcolm Hopkins
ODPOWIEDZ

Wróć do „Główny Kampus”