What Comes After v3

Awatar użytkownika

Wyt

1

Sil

1

Zmy

1

Cha

1

Zre

1

Int

1

Szc

0

wszystko i nic
Boli głowa

Przy sobie:

wszystko i nic
Boli głowa
1
Boli głowa
wszystko i nic
Cześć moi kochani gracze!

Od jakiegoś czasu dłubię sobie z boku przy różnych rzeczach, uczę się Node.Js i wykorzystuje Claude, żeby mi w tym pomógł. Postawiłam już kilka rzeczy o których niektórzy z was wiedzą, grę o farmie i HOTF.online Pora przenieść ten dobrobyt na What Comes After!

Chodzi mi po głowie strona, na której będzie się grało dokładnie tak jak na forum, tylko część rzeczy będzie zautomatyzowana. Nie będzie to żadna gra przeglądarkowa ani nic z tych rzeczy, a po prostu to co mamy już teraz jednak z bajerami.

Co by to dało:
- automatyczne przeliczanie i rozdawanie punktów
- automatyczna mapka, więc nie trzeba się z tym babrać
- baza danych przedmiotów i innych zasobów

Mechanika zostaje dokładnie taka sama jak teraz. Zero zmian w tej kwestii, po prostu teraz będzie zautomatyzowana, więc żadne błędy z mojej strony czy innych, nie będą miały miejsca, bo komputer nie kłamie.

A do tego można się pobawić w różne bajery, np. (bardzo mi się to marzyło!) generowanie widoku na to, gdzie postać była i co robiła, gra rejestrowałaby wszystkie przejścia między lokacjami/tematami i pokazywała cały ciąg dnia danej postaci, z kim rozmawiała itd.

Można zautomatyzować krótkofalówki, bo gra będzie wiedziała, kto gdzie się znajduje, więc otwiera się pole na audycje i inne funkcje tego typu. Jeśli coś Ci się nie pojawi, to znaczy, że tego nie widzisz i tyle, więc bez żadnych niedomówień.

No i będę mogła sobie zrobić porządny panel mistrza gry, który będzie trackował ekwipunek postaci, ich zdrowie itd.

I zanim spytacie, tak, będzie ładnie i responsywnie wyglądać na telefonie.

Jak na razie mam już trochę zrobione pod adresem: https://gra.whatcomesafter.pl/
W przyszłości, jeśli wszystko pójdzie tak, jak oczekuję, to forum nadal będzie dostępne pod adresem forum.whatcomesafter, a gra przejmie whatcomesafter.pl. Jednak cała rozgrywka będzie miała miejsce na nowej platformie. Jeżeli ktoś chciałby pomóc w robocie, potestować, dać feedback, to dajcie mi znać. A tymczasem otwieram dyskusję na ten temat.

Ach i jeszcze jedno - nie będzie żadnego resetu ani nic, ale nie uda mi się przenieśc na nową platformę Waszych postów, ale KP, punkty, informatory itp wszystko przeleci.

What Comes After v3

Awatar użytkownika

Axel Cole

sheojmsj | 317 postów

Wyt

0

Sil

1

Zmy

1

Cha

1

Zre

2

Int

1

Szc

0

ubranie (buty, spodnie na szelkach, kraciasta koszula, bielizna, rękawiczki skórzane (P), okulary przeciwsłoneczne) | krótkofalówka, maczeta 35 cm, pistolet (glock 9 mm, (0 + 12 +24) ), KARABIN winchester 70 (pełny)| kieszenie itp. ( paczka papierosów (17 szt.), zapalniczka, scyzoryk, nóż myśliwski, latarka bateryjna (P), baterie (P), wytrych (7), napinacz (2) ) | plecak ( notes, długopis, chustka, igła, nić, woda (1L / 0.5 R), czarna cienka taśma, 2 puszki z jedzeniem (0.5 R, CH), 2 rolki bandaży, lina z bloczkiem 20 m )
Wielokrotne_rany_nożem_(zszyte_zabandażowane)

Przy sobie:

ubranie (buty, spodnie na szelkach, kraciasta koszula, bielizna, rękawiczki skórzane (P), okulary przeciwsłoneczne) | krótkofalówka, maczeta 35 cm, pistolet (glock 9 mm, (0 + 12 +24) ), KARABIN winchester 70 (pełny)| kieszenie itp. ( paczka papierosów (17 szt.), zapalniczka, scyzoryk, nóż myśliwski, latarka bateryjna (P), baterie (P), wytrych (7), napinacz (2) ) | plecak ( notes, długopis, chustka, igła, nić, woda (1L / 0.5 R), czarna cienka taśma, 2 puszki z jedzeniem (0.5 R, CH), 2 rolki bandaży, lina z bloczkiem 20 m )
2
To ja sobie pozwolę zacząć. Zajebiste, maggie.

Bardzo mi się podoba automatyzacja rzeczy, nie tyle przez wzgląd na eliminację pomyłek, ale przede wszystkim oszczędność czasu, który będziecie mogli wykorzystać na inne rzeczy, mimo wszystko ważniejsze od liczenia cyferek czy ustawianie mapy. Nie wiem, jak inne automaty będą działać, musiałabym ich podotykać (i chętnie to zrobię), natomiast - krótkofalówki. Jaram się jak ognisko, klimatyczne ograniczenia zawsze są na plus.
Czekam z niecierpliwością na dalsze info <3

What Comes After v3

Awatar użytkownika

Violet Tate

@spirit6264 | 251 postów

Wyt

2

Sil

3

Zmy

1

Cha

1

Zre

0

Int

0

Szc

0

Nóż M48 Cyclone, krótkofalówka, plecak (20l), latarka, kompas, mapa stanu Kolorado, papierośnica z papierosami (11 sztuk) oraz zapalniczka, M4A1 (60 naboi w dwóch magazynkach), saperka, suszone owoce, woda, bandaż
Pełnia Zdrowia

Przy sobie:

Nóż M48 Cyclone, krótkofalówka, plecak (20l), latarka, kompas, mapa stanu Kolorado, papierośnica z papierosami (11 sztuk) oraz zapalniczka, M4A1 (60 naboi w dwóch magazynkach), saperka, suszone owoce, woda, bandaż
Pełnia Zdrowia
3
Pełnia Zdrowia
Jest zgoda na wprowadzenie tych wszystkich unowocześnień, krótkofalówek żeby nie było niedomówień co gdzie słychać i zaprzątania sobie głowy edycją eq.

What Comes After v3

Awatar użytkownika

Wyt

1

Sil

2

Zmy

1

Cha

2

Zre

0

Int

1

Szc

0

Plecak, woda, strzelba (1 kula w magazynku), pistolet (10 naboi), scyzoryk, nóż, ubranka Connora, podstawowe przybory do opieki nad dzieckiem, koc, przybory do pisania, szkicownik
Pobity BrakOka SpuchniętaTwarz

Przy sobie:

Plecak, woda, strzelba (1 kula w magazynku), pistolet (10 naboi), scyzoryk, nóż, ubranka Connora, podstawowe przybory do opieki nad dzieckiem, koc, przybory do pisania, szkicownik
4
Jak już mówiłam - pomysł zajebisty!!! Czekam, aż to wprowadzisz. I podoba mi się wersja na telefon.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusje”