Boli głowa
wszystko i nic
Od jakiegoś czasu dłubię sobie z boku przy różnych rzeczach, uczę się Node.Js i wykorzystuje Claude, żeby mi w tym pomógł. Postawiłam już kilka rzeczy o których niektórzy z was wiedzą, grę o farmie i HOTF.online Pora przenieść ten dobrobyt na What Comes After!
Chodzi mi po głowie strona, na której będzie się grało dokładnie tak jak na forum, tylko część rzeczy będzie zautomatyzowana. Nie będzie to żadna gra przeglądarkowa ani nic z tych rzeczy, a po prostu to co mamy już teraz jednak z bajerami.
Co by to dało:
- automatyczne przeliczanie i rozdawanie punktów
- automatyczna mapka, więc nie trzeba się z tym babrać
- baza danych przedmiotów i innych zasobów
Mechanika zostaje dokładnie taka sama jak teraz. Zero zmian w tej kwestii, po prostu teraz będzie zautomatyzowana, więc żadne błędy z mojej strony czy innych, nie będą miały miejsca, bo komputer nie kłamie.
A do tego można się pobawić w różne bajery, np. (bardzo mi się to marzyło!) generowanie widoku na to, gdzie postać była i co robiła, gra rejestrowałaby wszystkie przejścia między lokacjami/tematami i pokazywała cały ciąg dnia danej postaci, z kim rozmawiała itd.
Można zautomatyzować krótkofalówki, bo gra będzie wiedziała, kto gdzie się znajduje, więc otwiera się pole na audycje i inne funkcje tego typu. Jeśli coś Ci się nie pojawi, to znaczy, że tego nie widzisz i tyle, więc bez żadnych niedomówień.
No i będę mogła sobie zrobić porządny panel mistrza gry, który będzie trackował ekwipunek postaci, ich zdrowie itd.
I zanim spytacie, tak, będzie ładnie i responsywnie wyglądać na telefonie.
Jak na razie mam już trochę zrobione pod adresem: https://gra.whatcomesafter.pl/
W przyszłości, jeśli wszystko pójdzie tak, jak oczekuję, to forum nadal będzie dostępne pod adresem forum.whatcomesafter, a gra przejmie whatcomesafter.pl. Jednak cała rozgrywka będzie miała miejsce na nowej platformie. Jeżeli ktoś chciałby pomóc w robocie, potestować, dać feedback, to dajcie mi znać. A tymczasem otwieram dyskusję na ten temat.
Ach i jeszcze jedno - nie będzie żadnego resetu ani nic, ale nie uda mi się przenieśc na nową platformę Waszych postów, ale KP, punkty, informatory itp wszystko przeleci.